Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Γλυκό ψυγείου 2

Υλικά:



1 με 2 πακέτα σαβουαγιάρ
3 κουταλιές της σούπας κακάο
μισό λίτρο γάλα φρέσκο ή εβαπορέ
500 γραμμάρια καρύδα
500 γραμμάρια αμύγδαλα καβουρδισμένα
2-3 κούπες ζάχαρη
500 γραμμάρια κουβερτούρα
500 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
2 κρόκοι αυγών (προαιρετηκά)




Εκτέλεση:




Βάζουμε τις σοκολάτες με τη ζάχαρη σε μπέν μαρί να λιώσουν.Όταν λιώσουν το κατεβάζουμε απο τη φωτιά,χτυπάμε γρήγορα με σύρμα ή στο μίξερ και ρίχνουμε λίγη-λίγη την κρέμα γάλακτος όσο χρειάζετε για να πήξει το μείγμα.Στο μεταξύ ρίχνουμε τους κρόκους τον αυγών.
Ανακατεύουμε το γάλα με το κακάο και βουτάμε ενα-ενα τα σαβουαγιάρ και μετά τα βουτάμε στην καρύδα.Τα στρώνουμε σε ταψί ή πυρέξ.Όταν στρώσουμε την πρώτη στρώση ρίχνουμε απο πάνω τη μισή και παραπάνω κρέμα (αφου έχει πήξει),πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα.Φτιάχνουμε αλλη μια στρώση με σαβουαγιάρ και κρέμα,απο πάνω ρίχνουμε αμύγδαλο και καρύδα.Το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.




Καλή επιτυχία!

2 σχόλια:

  1. Παει η διαιτα.Επιτηδες το κανεις.....?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχου συγνώμη!!μπορείς να φάς ενα κομματάκι και το υπόλοιπο να το μοιράσεις!έτσι κάνω και εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή