Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2010

Μελιτζάνες παππουτσάκια

Υλικά:


5 μελιτζάνες
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κιμά μοσχαρίσια λάπα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 καρότο τριμμένο
1 ποτηράκι κρασί
1 συσκευασία ντοματάκια στον τρίφτη
αλάτι,πιπέρι
1 κύβο



Μπεσαμέλ:


3 κουταλιές της σούπας κοφτές βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας κοφτές αλεύρι
220 γραμμάρια γάλα
1 αυγό
αλάτι,πιπέρι,μοσχοκάρυδο

τριμμένο τυρί,φρυγανιά τριμμένη



Εκτέλεση:


Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι,ρίχνουμε τον κιμά να τσιγαριστεί και να αλλάξει χρώμα.Ρίχνουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο και το καρότο για να τσιγαριστούν.Μόλις πιεί τα υγρά του σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.Ρίχνουμε τα ντοματάκια,τον κύβο,το πιπέρι και νεράκι και αφήνουμε να βράσει και να πιεί τα υγρά του.


Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση,τις χαράζουμε,τις λαδώνουμε απο πάνω και τις βάζουμε στο φούρνο να μαραθούν.Με ενα πιρούνι πιέζουμε την ψίχα τους.

Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ.Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε χαμηλή φωτιά,ρίχνουμε το αλεύρι και αναλατεύουμε με σύρμα να ξανθίνει.Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει.Κατεβάζουμε απο τη φωτιά,αλατοπιπερόνουμε,ρίχνουμε μοσχοκάρυδο και το αυγό και ανακατεύουμε πολύ καλά και γρήγορα.


Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τον κιμά,ρίχνουμε μπεσαμέλ πάνω απο κάθε μελιτζάνα.Τις πασπαλίζουμε με το τυρί και τη φρυγανιά.Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει η μπεσαμέλ.


Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου