Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Τηγανιά λεμονάτη

Υλικά:



1 κιλό χοιρινή τηγανιά
1 πιπεριά πορτοκαλί κομμένη σε κυβάκια
1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε κυβάκια
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κυβάκια
1 πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια
1 κρεμμύδι μέτριο σε ροδέλες
σκόρδο τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
αλάτι,πιπέρι,πάπρικα γλυκιά
ρίγανη
1 κύβο
8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 λεμόνι





Εκτέλεση:



Απο την προηγούμενη μέρα βάζουμε σε ενα μπόλ την τηγανιά,τις πιπεριές,αλάτι,πιπέρι,πάπρικα,ρίγανη,1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα,4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά.Τα αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν και που και που τα ανακατεύουμε.
Σε κατσαρόλα βάζουμε τις υπόλοιπες 4 κουταλιές λάδι να κάψει και προσθέτουμε την τηγανιά με τις πιπεριές και το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε καλά.Στήβουμε το λεμόνι,διαλύουμε τη μουστάρδα και σβήνουμε το φαγητό.Ρίχνουμε νερό,τον κύβο,χαμηλόνουμε τη φωτιά να βράσει το κρέας,να πιεί τα υγρά του και να μείνει με το λάδι του.Αν θέλετε προσθέτετε κι αλλο αλάτι και πιπέρι.





Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου