Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Τάρτα σοκολάτας 2

Υλικά για την τάρτα:



200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
25 γραμμάρια κακάο
50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
150 γραμμάρια κρύο βούτυρο
2 κρόκους
2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
1 πρέζα αλάτι




Υλικά για την κρέμα:


300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού κρύο βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας Disaronno




Εκτέλεση:


Χτυπάμε στο μίξερ για λίγο να ανακατευτούν το αλεύρι,το κακάο,την ζάχαρη και το αλάτι.
Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε για ακόμα λίγο.Ρίχνουμε τους κρόκους και το κρύο νερό και χτυπάμε μέχρι να χωριστεί το μείγμα.Το τυλίγουμε σε μεμβράνη και το φυλάμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.Την ανοίγουμε σε φύλλο ανάμεσα σε λαδόκολλες και το βάζουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα,τη βάζουμε στο ψυγείο για αλλα 30 λεπτά.Μετά την τρυπάμε με ενα μαχαίρι,προσθέτουμε λαδόκολλα με φασόλια ή ρύζι και ψύνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 15 λεπτά.Την αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Φτιάχνουμε την κρέμα.
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το ζαχαρούχο γάλα σε κατσαρόλα και τη ζεσταίνουμε.Έχουμε κόψει την κουβερτούρα σε κομματάκια και απο πάνω προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος,ρίχνουμε το λικέρ και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.Αδειάζουμε την κρέμα στην τάρτα και τη βάζουμε στο ψυγείο.



Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου