Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

Τέλειο ψωμάκι

Υλικά:


2 κούπες νερό χλιαρό προς το κρύο

1 φακελάκι ξυρή μαγιά

αλάτι,λίγο λάδι

αλέυρι μισό χωριάτικο,μισό φαρίνα (ανακατεμένα)



Εκτέλεση:


Σε λεκάνι ρίχνουμε το νερό και τη μαγιά και ανακατεύουμε να διαλυθεί.Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι,αλάτι,λάδι και ανακατεύουμε με κουτάλι.Προσθέτουμε σιγά σιγά αλεύρι μέχρι να γίνει ζύμη που να μην κολλάει.Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί και ξαναζημώνουμε.Φτιάχνουμε σε οτι σχήμα θέλουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.

Μόλις ψηθούν τα κλείνουμε σε σακουλάκια για να ειναι μαλακά.


Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου