Κυριακή, 3 Απριλίου 2011

Μπριζόλες με πορτοκάλι

Υλικά:


2 χοιρινές μπριζόλες
χυμό απο 1 πορτοκάλι μεγάλο
χυμό απο 1 λεμόνι μεγάλο
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
μισή πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες
1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη,πάπρικα γλυκιά
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
μουστάρδα



Εκτέλεση:


Βγάζουμε το κόκαλο απο τις μπριζόλες και τις κόβουμε μικρά κομματάκια.Σε κατσαρολάκι ή τηγάνι βάζουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι,προσθέτουμε την πιπεριά και το πράσο να μαραθούν λίγο και ρίχνουμε το κρέας να πάρει χρώμα.Σε ενα μπολάκι ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού,πορτοκαλιού μαζί με τη μουστάρδα και σβήνυμε το φαγητό.Ρίχνουμε πιπέρι,την πάπρικα και τη ρίγανη,σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε,αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.Αλατίζουμε στο τέλος.


*Έφτιαξα και πατατοσαλάτα και το καταευχαριστηθήκαμε!
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου