Σάββατο, 17 Ιουλίου 2010

Μουσακάς

Υλικά:


1 κιλό πατάτες κομμένες σε ροδέλες
1 κιλό μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κύβο μοσχαρίσιο
1 συσκευασία ντοματάκια στον τρίφτη
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 ποτηράκι κρασί
αλάτι,πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
λάδι για τυγάνισμα
μπεσαμέλ(βλέπε τη συνταγή στις σάλτσες μπεσαμέλ για μουσακά)
λίγη φρυγανιά τριμμένι
λίγο τυρί τριμμένο




Εκτέλεση:


Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε στο ελαιόλαδο,ρίχνουμε τον κιμά να τσιγαριστεί απο όλες τις μεριές.Προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε,αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά τους και σβήνουμε με το κρασί.Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ,ρίχνουμε τα ντοματάκια,τον κύβο,το πιπέρι και νερό και τα σιγοβράζουμε,αλατίζουμε στο τέλος.

Τυγανίζουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες να πάρουν χρώμα (αν θέλετε να γλιτώσετε τα πολλά λάδια τις τυγανίζετε τις μελιτζάνες απο την προηγούμενη μέρα και τις αφήνετε σε χαρτί κουζίνας να φύγει το πολύ λάδι και τις πατάτες τις κάνετε στο φούρνο όπως τις κάνουμε σαν τυγανιτές)

Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ και ξεκινάμε να συναρμολογούμε τον μουσακά!
Σε ενα μεγάλο ταψί βάζουμε λίγο μπεσαμέλ στον πάτο και την απλώνουμε,στη συνέχεια βάζουμε μια στρώση πατάτες,μια στρώση μελιτζάνες,λίγο κιμά,πάλι πατάτε-μελιτζάνες-κιμά και στο τέλος τη μπσαμέλ.Πασπαλίζουμε με φρυγανιά και τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.


Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου