Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2010

Κοτόπουλο με μαυροδάφνη


Υλικά:

3 στήθη κοτόπουλο(φιλέτο)
3 πιπεριές φλωρίνης
1 κίτρινη πιπεριά
500 γραμμάρια μανιτάρια(προαιρετηκά)
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
1 κύβο κότας
1 μικρό μπουκάλι μαυροδάφνη
αλάτι-πιπέρι


Εκτέλεση:

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια (λωρίδες).Βγάζουμε τους σπόρους απο τις πιπεριές και τις κόβουμε σε λωρίδες.
Κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά ώσπου να χρησίσει και να γίνει διάφανο,προσθέτουμε το σκόρδο και τις πιπεριές και σωτάρουμε μερικά λεπτά μέχρι να μαραθούν οι πιπεριές.Προσθέτουμε το κοτόπουλο και μόλις αλλάξει χρώμα (δεν είναι πια ρόζ) ρίχνουμε το κρασί και τον κύβο,αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τα μανιτάρια,χαμηλώνουμε τη φωτιά,αλατοπιπερόνουμε και σιγομαγειρεύουμε με τα υγρά του.(δεν προσθέτουμε νερό,αν χρειαστεί βάζουμε κι αλλη μαυροδάφνη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου