Σάββατο, 3 Ιουλίου 2010

Κοτόπουλο στη γάστρα


4 μερίδες

Υλικά:

1 ολόκληρο κοτόπουλο
1 λεμόνι
4 καρότα
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη,σκόρδο τρμμένο
μουστάρδα
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 πιπεριά φλωρίνης
λίγο τυρί κίτρινο
λίγο ξύδι

Εκτέλεση:
Πλένουμε σε μια λεκανίτσα με νερό και ξύδι το κοτόπουλο.Βάζουμε στη γάστρα το κοτόπουλο,το αλατοπιπερόνουμε απο όλες τις μεριές,ρίχνουμε σκόρδο,ρίγανι και μουστάρδα σε όλες τις μεριέ και το αλήφουμε καλά.Ριχνουμε το λεμόνι στο κοτόπουλο,καθαρίχουμε τα καρότα,τα κόβουμε ροδέλες και βάζουμε μέσα στο κοτόπουλο και τα υπόλοιπα γύρω γύρω.Καθαρίζουμε και πλένουμε την πιπεριά,την κόβουμε ροδέλες και τη βάζουμε μέσα στο κοτόπουλο.Κόβουμε το τυράκι σε κομματάκια και το βάζουμε και αυτο μέσα στο κοτόπουλο.Ρίχνουμε το ελαιόλαδο,λίγη μουστάρδα γύρω γύρω και λίγο νερό.Βάζουμε τη γάστρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.Που και που το κοιτάμε και το γυρνάμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.Ψήνουμε 2 ώρες.

Καλή επιτυχιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου