Σάββατο, 3 Ιουλίου 2010

Γιουβέτσι


Υλικά:

500 γραμμάρια χοιρινό κρέας κομμένο σε μπουκίτσες
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
σκόρδο τριμμένο
200 γραμμάρια περίπου κριθαράκι χοντρό
1 συσκευασία ντοματάκια στον τρίφτη
λίγο μουστάρδα
αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ενα πυρέξ ρίνουμε το κρέας,το ψιλοκομμένο κρεμμύδι,ρίχνουμε τριμμένο σκόρδο,τα ντοματάκια,τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο(την αλλη κουταλιά την κρατάμε για το κριθαράκι)
,ρίχνουμε λίγο μουστάρδα,λίγο νερό και ανακατεύουμε.Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.Το αφήνουμε να βράσει το κρέας.Μόλις βράσει ρίνουμε σε ενα πιατάκι το κριθαράκι με τη μια κουταλιά της σούπας λάδι και ανακατεύουμε καλά (αυτο το κάνουμε για να μην κολλάει το κριθαράκι) το ρίνουμε μεσα στο κρέας,αλατοπιπερόνουμε και το βάζουμε για λίγο στο φούρνο να βράσει και το κριθαράκι.

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου