Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Μπριάμ

Υλικά:



6-7 μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες
6-7 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
4-5 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
2-3 πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κύβο
1 συσκευασία ντοματάκια στον τρίφτη
10 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (περίπου γιατι το μπριάμ θέλει αρκετό λάδι)
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί
αλάτι,πιπέρι




Εκτέλεση:



Φτιάχνουμε τη σάλτσα για το μπριάμ:σε κατσαρόλα βάζουμε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τον μαιντανό και σβήνουμε με το κρασί,αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον κύβο,αλάτι,πιπέρι και λίγο νερό.Βράζουμε για λιγάκι μέχρι να βράσει το κρεμμύδι και ρίχνουμε τα ντοματάκια και αφήνουμε να βράσει ακόμα λίγο.
Σε ταψί ρίχνουμε τις μελιτζάνες,τις πατάτες,τα κολοκύθια,τις πιπεριές,τη σάλτσα,το υπόλοιπο λάδι και ελάχιστο νερό αν χρειάζετε γιατι θα βγάλουν και τα λαχανικά.Ψήνουμε στους 200 βαθμούς,αν θέλουμε ρίχνουμε και λάδι στο πιάτο μας.




Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου