Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2010

Cheesecake παγωτό


Χρόνια πολλά για χθές σε όσους γιόρταζαν!Έφτιαξα χθές αυτό το γλυκό για τη γιορτή του άντρα μου και έγινε τέλειο!



Υλικά:



250 γραμμάρια μπισκότα digestive
125 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
250 γραμμάρια φυτική σαντιγί
400 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα
2 βανίλιες
400 γραμμάρια γάλα εβαπορέ
σιρόπι φράουλας (απο γλυκό του κουταλιού)
φράουλες γλυκό του κουταλιού ή και φρέσκες





Εκτέλεση:




Αλέθουμε τα μπισκότα στο multi να γίνουν σκόνη,προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και αναμυγνείουμε καλά με το multi.Σε ταψάκι που να ανοίγει (δαχτυλίδι) στρώνουμε στον πάτο διάφανη μεμβράνη (για να μπορέσουμε να το βάλουμε σε πιατέλα μόλις ειναι έτοιμο)
στρώνουμε τα μπισκότα να πάνε παντού στο ίδιο πάχος και το βάζουμε στο ψυγείο.
Στο μίξερ χτυπάμε τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει καλά περίπου 8 λεπτά.Προσθέτουμε τις βανίλιες,ανακατεύουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα να αφρατέψουν και γίνουν ενα μείγμα.Ρίχνουμε το εβαπορέ γάλα και χτυπάμε για αλλα 6 λεπτά.
Ρίχνουμε το μείγμα στη βάση απο τα μπισκότα και το βάζουμε στη κατάψυξη για τουλάχιστον 6 με 7 ώρες (καλύτερα θα ηταν ολο το βράδυ).
Μόλις παγώσει καλά το βάζουμε σε πιατέλα που να έχει περιθώριο γύρω γύρω,ρίχνουμε με προσοχή στη μέση του cheesecake το σιρόπι και βάζουμε και τις φράουλες,όσες θέλουμε και το βάζουμε πάλι στη κατάψυξη.





Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου