Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2010

Σοκολατόπιτα

Υλικά:



2 φύλλα σφολιάτας
200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
200 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος ή λευκή
200 γραμμάρια βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας λικέρ
1 κούπα φουντούκια τριμμένα (ανάλογα με τα γούστα βάζετε λιγότερα ή περισσότερα)





Εκτέλεση:



Τριπάμε πολύ καλά τα φύλλα σφολιάτας με πιρούνι.Στρώνουμε το ενα φύλλο στη ελαφρά βουτυρωμένη φόρμα του κέικ ή σε όποια φόρμα θέλουμε και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί λιγάκι.Εντωμεταξύ βάζουμε τις σοκολάτες μαζί με το βούτυρο να λιώσουν σε μπέν μαρί.Βγάζουμε το φύλλο απο τον φούρνο μόλις πάρει χρώμα,στις λιωμένες σοκολάτες ρίχνουμε το λικέρ και τα φουντούκια και ανακατεύουμε απαλά να πάνε παντού τα φουντούκια.Ρίχνουμε το μείγμα πάνω απο το ψημένο φύλλο και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο.Το βάζουμε στο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα το φύλλο.
Βγάζουμε απο το φούρνο,περιμένουμε να κρυώσει λιγάκι και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.





Καλή επιτυχία!

1 σχόλιο:

  1. Αν θέλουμε βάζουμε και τριμμένα μπισκότα μαζί με τα φουντούκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή