Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010

Μουστοκούλουρα


Πεντανόστιμα μουστοκούλουρα με συνταγή της πεθεράς και μούστο του πεθερού!




Υλικά:





1,5 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο

250 γραμμάρια ζάχαρη

250 γραμμάρια ελαιόλαδο

1 νεροπότηρο μούστο

μισό κρασοπότηρο κονιάκ

1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα





Εκτέλεση:





Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι,προσθέτουμε τον μούστο,ρίχνουμε το κονιάκ,το γαρύφαλλο,την κανέλα και τη σόδα και χτυπάμε για λίγο ακόμα να ανακατευτούν καλά.

Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι (μπορεί να μη χρειαστεί και όλο) μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.Πλάθουμε τα κουλούρια σε ότι σχήμα θέλουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

Θα καταλάβουμε οτι ειναι έτοιμα μόλις έχουν πάρει χρώμα απο το κάτω μέρος.





Καλή επιτυχία!

1 σχόλιο:

  1. Λοιπόν για να είναι μαλακά και αφράτα πρέπει μόλις τα βγάλετε απο τον φούρνο να τα βάλετε αμέσως (έτσι όπως ειναι ζεστά) σε σακούλα για τρόφιμα και να την κλείσετε.Τωρα η πεθερά μου μου έδωσε λίγο μπερδεμένη τη συνταγή δηλαδή κανονικά θέλει 500 γραμμάρια λάδι,1 κουταλάκι του γλυκού σόδα,1,5 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλο και 1,5 κουταλάκι του γλυκού κανέλα.
    Εγώ βέβαια που τα έκανα με τη λάθος συνταγή που έγραψα μου βγήκαν μια χαρά και μαλακά επειδή τα έβαλα αμέσως σε σακούλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή