Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011

Γίγαντες

Υλικά:


μισό κιλό γίγαντες
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 συσκευασία ντοματάκια στον τρίφτη
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι


Εκτέλεση:


Βάζουμε απο το προηγούμενο βράδυ τους γίγαντες σε χλιαρό νερό (προς παγωμένο) μαζί με τη σόδα.
Ξεπλένουμε πολύ καλά και τους βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Φτιάχνουμε τη σάλτσα:σε κατσαρολίτσα βάζουμε το λάδι (αφήνοντας 2 κουταλιές) να κάψει,προσθέτουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο,το σέλινο και μόλις μαραθούν βάζουμε και τα ντοματάκια,αλάτι,πιπέρι,προσθέτουμε νερό και τη βράζουμε για κανένα μισάωρο μέχρι να δέσουν τα υλικά.
Μόλις βράσουν οι γίγαντες του βάζουμε στο ταψί,περιχύνουμε με τη σάλτσα,με τις 2 κουαλιές ελαιόλαδο και αν χρειάζετε νερό και τους βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.



Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου