Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Κέικ πορτοκάλι!

Υλικά:

4 αυγά
250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (δεν το χρησιμοποιώ όλο κρατάω λιγάκι)
1 και λίγο κούπα ζάχαρη
χυμό απο 2 πορτοκάλια
λίγο γάλα
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι


Εκτέλεση:


Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ να αφρατέψουν καλά,προσθέτουμε το ξύσμα και τη ζάχαρη.Μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού στην κούπα και γεμίζουμε με γάλα.Ρίχνουμε λίγο χυμό,λίγο αλεύρι εναλάξ.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς.


Ακόμα έφτιαξα ενα σιρόπι την αλλη μέρα και το έριξα στο κέικ.Το είδα στο Greekmasa.
Υλικά:

χυμό απο 1 πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
μισή κούπα νερό
μισή κούπα ζάχαρη

Εκτέλεση:

Βάζουμε ολα τα υλικά στην κατσαρόλα εκτός απο το χυμό λεμονιού και μόλις αρχίζουν να βράζουν τα αφήνουμε περίπου 6 λεπτά,ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και σιροπιάζουμε το κρύο κέικ μας!


Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου