Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2011

Τέλεια μπουγάτσα!

Υλικά:


8 φύλλα κρούστας
1,5 λίτρο φρέσκο γάλα
200 γραμμάρια ψιλό σιμιγδάλι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
κανέλα,ζάχαρη για το σερβίρισμα



Εκτέλεση:


Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα,το σιμιγδάλι,τη ζάχαρη και τις βανίλιες σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει κατεβάζουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο,ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε τα 4 φύλλα βουτυρωμένα,ρίχνουμε την κρέμα και απο πάνω τα αλλα 4 φύλλα βουτυρωμένα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.


Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου