Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Κόκορας παστιτσάδα

Υλικά:


1 κόκορας τεμαχισμένος σε μικρά κομμάτια
3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα στο χέρι (οχι στο multi)
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 συσκευασία ντοματάκια στον τρίφτη ή φρέσκια ντομάτα
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κρασοπότηρο κρασί κόκκινο
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο
αλάτι,πιπέρι,3 γαρύφαλλα,λίγο μοσχοκάρυδο,λίγο κανέλα
νερό όσο χρειάζετε να καλύπτει τον κόκορα



Εκτέλεση:



Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με το βούτυρο,μόλις ζεσταθεί βάζουμε λίγα λίγα τα κομμάτια του κόκορα να πάρουν χρώμα.Τα βγάζουμε και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο,μόλις μαραθούν ξαναβάζουμε τον κόκορα,τις ντομάτες,τα μπαχαρικά εκτος απο το αλάτι και βάζουμε και τον πελτέ.Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε λιγάκι να εξατμιστεί το αλκοόλ.Βάζουμε το νερό μέχρι να σκεπάσει τον κόκορα και σιγομαγειρεύουμε.
Βράζουμε μακαρόνια τα χοντρά του παστίτσιου και τα σερβίρουμε με τη σάλτσα.



Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου