Υλικά:
1 κιλό φράουλες
500 γραμμάρια ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
μισό φλιτζάνι κονιάκ
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις φράουλες και αφερούμε τα κοτσάνια τους.Σε κατσαρόλα βάζουμε μια στρώση φράουλες,μια ζάχαρη,ρίχνουμε το κονιάκ τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες (αν μπορούμε τις αφήνουμε και ολο το βράδυ).Τις βάζουμε στη φωτιά να πάρουν μια βράση για λίγο.Βγάζουμε τις φράουλες και αφήνουμε το σιρόπι να δέσει.Προσθέτουμε πάλι τις φράουλες και το χυμό λεμονιού και βράζουμε για λίγο.Τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα και το βάζουμε στο ψυγείο.
Εγώ κρατάω και οσο σιρόπι περισσεύει!
1 κιλό φράουλες
500 γραμμάρια ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
μισό φλιτζάνι κονιάκ
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις φράουλες και αφερούμε τα κοτσάνια τους.Σε κατσαρόλα βάζουμε μια στρώση φράουλες,μια ζάχαρη,ρίχνουμε το κονιάκ τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες (αν μπορούμε τις αφήνουμε και ολο το βράδυ).Τις βάζουμε στη φωτιά να πάρουν μια βράση για λίγο.Βγάζουμε τις φράουλες και αφήνουμε το σιρόπι να δέσει.Προσθέτουμε πάλι τις φράουλες και το χυμό λεμονιού και βράζουμε για λίγο.Τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα και το βάζουμε στο ψυγείο.
Εγώ κρατάω και οσο σιρόπι περισσεύει!
Αναστασία μου καλώς σε βρήκα!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι φράουλες είναι το αγαπημένο μου φρούτο και σίγουρα θα κάνω το γλυκό.....
Φιλιά πολλά.
Καλώς ήρθες στην παρέα μας!!!Σιγά σιγά μεγαλώνουμε!Σε ευχαριστώ πολύ!!Να το φτιάξεις ειναι πολύ ωραίο!
ΑπάντησηΔιαγραφή