Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011

Πορτοκαλόπιτα

Υλικά:


1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο
4 αυγά
1 μπέικιν πάουτερ
1 βανίλια
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
1 γιαούρτι
1 ποτήρι ζάχαρη

Για το σιρόπι:

3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
χυμό απο 1 πορτοκάλι



Εκτέλεση:


Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το λάδι,τη ζάχαρη,τα αυγά,το γιαούρτι και το ξύσμα και το μπέικιν πάουτερ και χτυπάμε στο μίξερ.Έχουμε ανοίξει το φύλλο να στεγνώση,τοκάνουμε κομματάκια και το ρίχνουμε λίγο λίγο στη ζύμη για να ενωθεί καλά με μια ξύλινη κουτάλα.Βουτυρώνουμε ενα ταψί 35 εκατοστά.Ρίχνουμε τη ζύμη και την ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.


Το σιρόπι:


Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρολίτσα και βράζουμε για 15-20 λεπτά.


Σιροπιάζουμε με την πορτοκαλόπιτα κρύα και στο σιρόπι ζεστό.


Καλή επιτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου