Κυριακή, 10 Ιουλίου 2011

Λικέρ βερίκοκο

Υλικά:


1 μπουκάλι βότκα ή κονιάκ
18 βερίκοκα


Για το σιρόπι:

1 φλυτζάνι νερό
2 ποτήρια ζάχαρη


Εκτέλεση:


Πλένουμε τα βερίκοκα και τα κόβουμε σε κομμάτια.Σε ενα μπουκάλι με φαρδύ άνοιγμα βάζουμε τη βότκα ή το κονιάκ και προσθέτουμε τα βερίκοκα και κλέινουμε καλά.Φυλάμε για ενα μήνα σε σκιερό και δροσερό μέρος και που και που το κουνάμε.
Μετά απο ενα μήνα φτιάχνουμε το σιρόπι,βάζουμε ολα τα υλικά στο κατσαρολάκι και βράζουμε για 5 λεπτά.Σουρώνουμε το λικέρ και το ανακατεύουμε με το σιρόπι.
Το φυλάμε σε ωραίο μπουκάλι και καλή απόλαυση!


Καλή επιτυχία!

3 σχόλια:

  1. Ωραιο ακουγεται!!!
    και φαινεται ευκολη σαν συνταγη!
    θα το δοκιμασω σιγουρα!!
    Ειχα κανει πριν 3 χρονια λικερ δαμασκηνο,και καθε 2 χρονια κανω βυσσινο!

    Με το καλο να το καταναλωσετε!!
    Καλο απογευμα
    Γωγω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι πολύ ωραίο και κρατάει καιρό!!Θα φτιάξω και μαρμελάδα και θα ανεβάσω συνταγή!!
    Σκέφτομαι να φτιάξω και λικέρ βύσσινο!!

    Καλή επιτυχία αν το φτιάξεις και περιμένω να μου πείς αν σου άρεσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με τα λικέρ δεν τα πάω και τόσο καλά!Αυτό μοσχοβολά...Μπράβο και καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή