Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2011

Τούρτα Ολυμπιακός


Υλικά :

2 δόσεις παντεσπάνι χωρίς κακάο (βλ.συνταγή για παντεσπάνι)
σιρόπι απο γλυκό φράουλα αραιωμένο με λίγο νερό

Για την γέμιση σοκολάτας:

600 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος
350 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1,5 κουταλιά της σούπας κακάο
1 κουταλιά της σούπας λικέρ
λίγα φουντούκια ψιλοκομμένα ή οτι αλλο σας αρέσει


Για την γέμιση άσπρης κρέμας:

1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής για μιλφέιγ
1 φάκελο κρέμα στιγμής βανίλια
1 φάκελο μόρφατ
1 κόυπα γάλα
λίγα μπισκότα βουτύρου τριμμένα ή οτι αλλο θέλετε
1 βανίλια
όσο γάλα γράφει πίσω απο τις συσκευασίες


Για την επικάλυψη:

2 φάκελους σαντυγί μόρφατ
χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο


Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε το παντεσπάνι απο την προηγούμενη ημέρα για να κόβετε ευκολότερα.Το κόβουμε σε 2 κομμάτια.
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε πάνω απο την ψιλοκομμένη σοκολάτα,ανακατεύουμε να λιώσει προσθέτουμε το κακάο,το λικέρ και τα φουντούκια και ανακατεύουμε καλά.Στο σκεύος που θέλουμε τοποθετούμε το πρώτο παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε,ρίχνουμε απο πάνω τη σοκολάτα και τοποθετούμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο.
(καλό ειναι να έχουμε βάλει ενα τσέρκι ή να το βάλουμε σε ταψάκι για να μην φύγη η γέμιση)
Στο μπόλ του μίξερ ρίχνουμε όλους τους φακέλους για την άσπρη κρέμα με το ανάλογο γάλα που λέει πίσω απο κάθε φάκελο και την μια κούπα παραπάνο και την βανίλια και το χτυπάμε μέχρι να γίνει κρέμα,προσθέτουμε και τα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε και το δεύτερο παντεσπάνι το σιροπιάζουμε και προσθέτουμε την άσπρη κρέμα και τοποθετούμε στο ψυγείο για μια νύχτα.

Διακόσμιση:
Για το σήμα του ολυμπιακού το τυπώσαμε σε χοντό χαρτί και με ενα κοπίδι κόψαμε το κόκκινο χρώμα.Αφού φτιάξαμε τη σαντυγή τη χωρίσαμε και στη μισή ρίξαμε κόκκινο χρώμα.Καλύψαμε την τούρτα με την άσπρη σαντυγή και μετά τοποθετήσαμε το χαρτί πάνω στην τούρτα και με το κόκκινο χρώμα σε κορνέ σχεδιάσαμε το σήμα.
Αυτο μπορείτε να το κάνετε νομίζω για οτι σχέδιο θέλετε!


Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου