Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2010

Τάρτα σοκολάτας

Υλικά για την τάρτα:


200 γραμμάρια για όλες της χρήσεις
25 γραμμάρια κακάο άγλυκο
50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
150 γραμμάρια βούτυρο κρύο σε κυβάκια
2 κρόκους
2 κουταλιές της σούπας νερό κρύο
1 πρέζα αλάτι



Υλικά για την κρέμα:


300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη (εγώ βάζω μισή κουβερτούρα και μισή λευκή σοκολάτα)
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
2 κουταλιές της σούπας λικέρ πορτοκάλια(εγώ βάζω baileys)
1 κουταλάκι του γλυκού κρύο βούτυρο




Εκτέλεση:


Τάρτα:


Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι,το κακάο,την άχνη,το αλάτι και χτυπάμε 1 λεπτό για ανακατευτούν.Προσθέτουμε το κρύο βούτυρο και χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα ακόμα.Προσθέτουμε τους κρόκους και το κρύο νερό και χτυπάμε ελάχιστα μέχρι να χωριστεί το μείγμα σε κόμπους.Με τα δάχτυλα ενώνουμε τη χύμη,την τυλίγουμε σε μεμβράνη και τη φυλάμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.Στη συνέχεια την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες και τη στρώνουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα 24 cm.Την αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο και έπειτα την τρυπάμε με ενα μαχαίρι και την καλύπτουμε με λαδόκολλα προσθέτοντας βαρίδια (φασόλια,ρύζι).Την ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 15 λεπτά και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.



Κρέμα:


Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε πάνω απο την ψιλοκομμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσει.Προσθέτουμε το ξύσμα,το λικέρ και το βούτυρο ανακατεύοντας για να λιώσουν.Αδιάζουμε την κρέμα στην ψημένη τάρτα.



Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου