Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010

Αρακάς λεμονάτος


Υλικά:


500 γραμμάρια αρακά
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
4-5 πατάτες κομμένες στρογγυλές(αν θέλετε)
1 κύβο λαχανικών
2 λεμόνια μικρά
2 αυγά
2 κοφτές κουταλιές του γλυκού κορν φλαουρ
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι


Εκτέλεση:


Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι,τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο,προσθέτουμε τον αρακά και τις πατάτες αν βάλουμε και τα τσιγαρίζουμε.Βάζουμε νερό,τον κύβο και το πιπέρι και βράζουμε τον αρακά.Μόλις βράσει αλατίζουμε και τον αφήνουμε με ζουμάκι.
Χτυπάμε τα αυγά,προσθέτουμε το χυμό απο τα λεμόνια και το κορν-φλαουρ και τα χτυπάμε λίγο ακόμη,ρίχνουμε μια μεγάλη κουταλιά ζουμί απο το φαγητό στα αυγά και μετα ρίχνουμε το μείγμα στον αρακά,βράζουμε για λίγο και ειναι έτοιμο.



Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου