Τρίτη, 6 Ιουλίου 2010

Καριόκες

Υλικά:


250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
4 αυγά
450 γραμμάρια μπισκότα πτι μπερ ολικής άλεσης
500 γραμμάρια καρυδόψιχα χοντροκομμένη (εμένα δε μου αρέσει και δεν βάζω)
200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο
1 φλυτζάνι το ελληνικού καφέ κονιάκ
1 βανίλια

600 γραμμάρια κουβερτούρα για την επικάλυψη



Εκτέλεση:


Αλέθουμε σε σκόνη τα μπισκότα.Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα με την άχνη για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει και να γίνει κρέμα το μείγμα.Προσθέτουμε λίγο λίγο το βούτυρο,το κακάο,το μπισκότο,,το κονιάκ,τη βανίλια και τέλος την καρυδόψιχα.Τελειώνουμε το ζύμωμα των υλικών με το χέρι.
Χωρίζουμε σε 4 κομμάτια τη ζύμη και την πλάθουμε σε ρολό.Τυλίγουμε τα ρολά με μεμβράνη στρίβοντας τις άκρες σαν καραμελόχαρτο για να πάρει καλύτερο σχήμα.Παγώνουμε τα ρολά για 1 1/2 στην κατάψυξη.Έπειτα αφερούμε τη μεμβράνη,κόβουμε σε φέτες με κοφτερό μαχαίρι 1 εκατοστό και μια μια βουτάμε τις καριόκες στη λιωμένη κουβερτούρα την οποία έχουμε λιώσει σε μπέν μαρί.Γυρίζουμε με τη βοήθεια 2 πιρουνιών και απο την αλλη πλευρά.Αφήνουμε τις καριόκες σε λαδόκολλα να κρυώσουν.Διατηρούμε ατο ψυγείο.



Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου