Τρίτη, 6 Ιουλίου 2010

Τρούφες σοκολάτας

Υλικά:


300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
5ο γραμμάρια βούτυρο
150 ml κρέμα γάλακτος
4 μπισκότα βουτύρου χοντροσπασμένα
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
1 φλυτζάνι ξερά φρούτα ή γλυκά του κουταλιού ψιλοκομμένα (εγώ δεν τα είχα βάλει)


Εκτέλεση:


Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και τη βάζουμε σε μπόλ.Προσθέτουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια.Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν βράσει την αποσύρουμε απο τη φωτιά και περυχήνουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.Περιμένουμε 1 λεπτό και έπειτα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να λιώσει καλά η σοκολάτα και το βούτυρο.Αφήνουμε να κρυώσει 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το ξύσμα,το κονιάκ,τα μπισκότα και τα φρούτα ή το γλυκό του κουταλιού (αν βάλετε γλυκό του κουταλιού πρώτα να το στεγνώσετε καλά σε απορροφητικό χαρτί)
Ανακατεύουμε με κουτάλι και αφήνουμε το μείγμα 1 ώρα στο ψυγείο μέχρι να σφήξει και να πλάθετε.
Με ενα κουτάλι παίρνουμε λίγο μείγμα και το πλάθουμε μπαλάκι.Κοσκονίζουμε κακάο σε ενα πιάτο και ρολάρουμε την τρούφα να καλυφτεί.Μπορούμε να καλύψουμε τιε τρούφες με άχνη ζάχαρη,φυστίκι Αιγίνης ή τρούφα.



Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου