Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Σοκολατένιο μους-κέικ

Υλικά:


350 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη
225 γραμμάρια βούτυρο κομμένο σε καρεδάκια
5 αυγά
300 γραμμάρια ζάχαρη
100 γραμμάρια μπισκότα που σας αρέσουν κανέλας,βουτύρου κλπ σπασμένα στο χέρι (εγώ βάζω πτι μπέρ)
250 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντυγί για το γαρνίρισμα
1 φλιτζάνι ξύσμα σοκολάτας για το γαρνίρισμα



Εκτέλεση:


Σε κατσαρόλα λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθούν.Με μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 5-6 λεπτά μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο και να γίνουν κρέμα.Ρίχνουμε τη λιωμένη,χλιαρή πλέον σοκολάτα στο μείγμα τον αυγών και απαλά ανακατεύουμε να ενωθούν τα δύο μείγματα.Τέλος προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα κι ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι.Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε φόρμα δαχτυλίδι 23 εκατοστά και αδειάζουμε το μους-κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 βαθμούς στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 40-50 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα και να κάνει σώμα και ελαφριά κρούστα.Αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά.Το σερβίρουμε χλιαρό (για να τρέχει η σοκολάτα) με χτυπημένη κρέμα γάλακτος στο πλάι και πασπαλίζουμε με ξύσμα σοκολάτας.
Επίσεις και με παγωτό βανίλια ειναι πολύ ωραίο.



Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου