Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010

Μακαρόνια με ανάμεικτα θαλασσινά

Τη συνταγή αυτη μου την ειπε η μαμά μου που την είδε απο την κουμπάρα της τη Γεωργία απο την Κέρκυρα!



Υλικά:
1 σακουλάκι ανάμεικτα θαλασσινά(γαρίδες,μύδια κ.α)
λίγο ντομάτα στον τρίφτη
1 ποτηράκι κρασί άσπρο
1,5 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι
500 γραμμάρια μακαρόνια



Εκτέλεση:



Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι,τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι,αφού έχουμε ξεπλύνει τα θαλασσινά τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα να τσιγαριστούν.Διαλύουμε τη μαγιονέζα στο κρασί και σβήνουμε το φαγητό.Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ,ρίχνουμε λίγη ντομάτα,αλαάτι,πιπέρι και λιγάκι νερό και σιγοβράζουμε να μαλακώσουν τα θαλασσινά και να δέσει η σάλτσα.
Βράζουμε τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα.





Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου