Παρασκευή, 9 Ιουλίου 2010

Σάλτσα μπεσαμέλ κανονική για παστίτσια και μουσακάδες

Υλικά για μέτριο ταψί:


6 κουταλιές της σούπας κοφτές βούτυρο
7-8 κουταλιές της σούπας κοφτές αλεύρι
880 γραμμάρια γάλα
1 αυγό
αλάτι,πιπέρι,μοσχοκάρυδο



Εκτέλεση:


Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε χαμηλή φωτιά,ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα να ξανθίνει.Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.Κατεβάζουμε απο τη φωτιά,αλατοπιπερόνουμε,ρίχνουμε μοσχοκάρυδο και το αυγό και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί το αυγό.



Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου