Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2010

Χταπόδι κρασάτο

Η μερίδα (115 γραμμάρια) θερμίδες 411
Χρόνος ψησίματος: περίπου 1 ώρα
μερίδες 12-14
Υλικά:
2 κιλά χταπόδι
1 κούπα λάδι
2 κούπες κρασί κόκκινο ξηρό
πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλύντε το χταπόδι και κόψτετο σε μικρά κομματάκια.Βάλτε το στην κατσαρόλα με το λάδι και βράστε το μέχρι να εξατμιστεί το νερό του.Αφήστε το να ψηθεί με το λάδι.Ρίξτε το πιπέρι και σβήστε το με το κρασί.Συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσει και να πήξει η σάλτσα.
Παραλλαγή: Μπορείτε αν θέλετε,να προσθέσετε στα υλικά 4-5 ντοματάκια ολόκληρα και 2 φύλλα δάφνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου