Τρίτη, 6 Ιουλίου 2010

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Μερίδες:4-5


Υλικά:


1 χταπόδι
1 κρεμμύδι μεγάλο
1 ποτήρι κρασί
1 συσκευασία ντοματάκια στον τρίφτη
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι
200-250 γραμμάρια μακαρονάκι κοφτό
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο για το μακαρονάκι



Εκτέλεση:


Κόβουμε το χταπόδι σε κομματάκια.Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το αφήνουμε χωρίς νερό γιατι θα βγάλει αρκετά υγρά οπότε το αφήνουμε να τα βγάλει και να εξατμιστούν.Μόλις σωθούν τα υγρά του ρίχνουμε το λάδι,το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε,σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.Ρίχνουμε τα ντοματάκια,το πιπέρι,λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει.Μόλις μαλακώσει το ρίχνουμε μαζί με τα ζουμιά του σε πυρέξ,σε ενα πιάτο βαθύ βάζουμε το μακαρονάκι με το λάδι,το ανακατεύουμε καλά και τα ρίχνουμε στο πυρέξ,αλατίζουμε και το βάζουμε στο φούρνο να βράσει το μακαρονάκι και να πιεί τα υγρά του,οχι να ξεραθεί.



Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου