Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2010

Μελιτζανοσαλάτα

Η μερίδα(130 γραμ.) Θερμίδες 98
μερίδες: 6
Υλικά:
1 κιλό στρογγυλές μελιτζάνες
1 κούπα λάδι
1/2 κούπας μαιντανό ψιλοκομμένο
1 μεγάλο λεμόνι
1 μικρο κρεμμύδι,αλάτι
Εκτέλεση:
Τρυπήστε τις μελιτζάνες με το πιρούνι και ψήστε τις στο φούρνο για 45' λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να καψαλιστεί η φλούδα τους. Καθαρίστε τις και στη συνέχεια,χτυπήστε τις με το χυμό λεμονιού και με λίγο αλάτι.Σε αυτο τον πολτό προσθέστε το κρεμμύδι,το μαιντανό και λίγο λίγο το λάδι.Στο σερβίρισμα στολίστε τη σαλάτα με ελιες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου