Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2010

Κολοκυθοτυρόπιτα της στιγμης

Ηθελα οπως δήποτε να φτιάξω μια πίτα με διάφορα τυρια και είχα και 2 κολοκύθια που θα χάλαγαν οπότε να η συνταγή!



Υλικά:



2 κολοκύθια μεγάλα

500 γραμμάρια φέτα

500 γραμμάρια περίπου γραβιέρα

500 γραμμάρια περίπου κασέρι

Για τη μπεσαμέλ:

3 κουταλιές της σούπας κοφτές κουταλιές βούτυρο

4 κουταλιές της σούπας κοφτές αλεύρι

220 γραμμάρια γάλα

1 αυγό

φύλλο οτι θέλετε σφολιάτα ή κρούστα



Εκτέλεση:



Καθαρίζουμε τα κολοκύθια,τα ξίνουμε, τα πλένουμε και τα τρίβουμε στον τρίφτη για το κρεμμύδι τα αφήνουμε να φυγουν τα νερα τους.Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ,βαζουμε σε μικρή κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει,μόλις λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα,ρίχνουμε το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να πήξη.Κατευάζουμε απο τη φωτιά ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι,μοσχοκάρυδο και το αυγό και ανακατεύουμε γρηγορα μη βρασει το αυγό.Σε ενα μπόλ τρίβουμε την φέτα,κόβουμε κομματάκια τα τυριά,ρίχνουμε τα κολοκύθια και τη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε στρογγυλό ταψι και απλώνουμε το φύλλο.
-Για σφολιάτα απλώνουμε τη σφολιάτα,ρίχνουμε τη γέμιση,απο πάνω το αλλο φύλο σφολιάτας τριπάμε με πιρούνι και αλήφουμε με αυγό.
-Φύλλο κρουστας ή χωριάτικο λαδώνουμε το ταψί,απλώνουμε 2 φύλλα να καλύψουν τον πατω,λαδώνουμε ελάχιστα,βαζουμε ακόμα 2 φύλλα,λαδώνουμε ελάχιστα και ρίχνουμε λίγη γέμιση,απλώνουμε 2 φύλλα,λαδώνουμε και παλι ρίχνουμε λίγη γέμιση ακολουθούμε αυτη τη διαδικασία μεχρι να τελιώσει η γέμιση.Μολις τελειώσει η γέμιση βάζουμε απο πάνω 3 φύλλα αλλα το κάθε φύλλο το λαδώνουμε,αυτα που περισσεύουν γύρω γύρω τα κόβουμε,τη χαράζουμε και αλήφουμε με αυγό και λίγο λάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου