Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Παστίτσιο

Υλικά:


1 κιλό μακαρόνια χοντρά
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο λάπα
1 αυσκευασία ντοματάκια στον τρίφτη
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 ποτηράκι κρασί
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι
1 κύβο μοσχαριού
1 δόση μπεσαμέλ για παστίτσιο(βλ. στις σάλτσες)
λίγο τριμμένο τυρί
λίγη τριμμένη φρυγανιά



Εκτέλεση:


Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί,προσθέτουμε τον κιμά να ροδίσει απο όλες τις πλεύρες.Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να τσιγαριστούν και τα αφήνουμε να σωθούν τα υγρά τους,σβήνουμε με το κρασεί και αφήνουμε λιγάκι να εξατμιστεί το αλκοόλ.Προσθέτουμε τα ντοματάκια,τον κύβο,το πιπέρι και νερό και σιγοβράζουμε.Αλατίζουμε στο τέλος όταν έχει βράσει ο κιμάς.
Σε αλλη κατσαρόλα βάζουμε νερό για να βράσουμε τα μακαρόνια.
Μόλις ειναι έτοιμος ο κιμάς και τα μακαρόνια φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ.
Σε ενα ταψί βάζουμε λίγο μπεσαμέλ στον πάτο,απο πάνω τα μισά μακαρόνια τον μισό κιμά,τα υπόλοιπα μακαρόνια και τον υπόλοιπο κιμά,απο πάνω ρίχνουμε την μπεσαμέ,πασπαλίζουμε με το τυρί και τη φρυγανιά.Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.



Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου