Σάββατο, 3 Ιουλίου 2010

Σάλτσα κόκκινη για μακαρόνια

Υλικά:

1 μεγάλο κεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 συσκευασία ντοματάκια στον τρίφτη
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ποτήρι μικρό κρασί(οτι έχουμε)
1 κύβο λαχανικών ή μοσχαριού ή ακόμα και κύβο κότας αν δεν έχουμε κατι αλλο
προαιρετηκά:1 πιπεριά φλωρίνης
λίγες ελιές ή οτι αλλο σας αρέσει.

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο,ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να τσιγαριστούν,ρίχνουμε την κομμένη πιπεριά να μαραθεί.Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε νεράκι,τον κύβο και αφήνουμε να βράσουν τα κρεμμύδια.Μόλις δούμε οτι τα κρεμμύδια έβρασαν ρίχνουμε τα ντοματάκια,αλατοπιπερόνουμε και αφήνουμε ακόμα λίγη ώρα να βράσει.Προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί.

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου