Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Τζατζίκι

Μερίδες:4-6


Υλικά:


1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
1 αγγούρι
5 σκελίδες σκόρδο
λίγο λάδι και ξίδι
αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση:


Καθαρίστε το σκόρδο και βάλτε το σε ενα γουδί ή στο multi .Προσθέστε λίγο αλάτι και ξίδι,δουλέψτε το σκόρδο καλά να γίνει αλοιφή.Καθαρίστε και τρίψτε το αγγούρι στον τρίφτη του κρεμμυδιού,πασπαλίστε το με αλάτι και αφήστε το αρκετή ώρα μέχρι να μαραθεί και να βγάλει τα υγρά του.Μετά στύψτε το καλά και προσθέστε το στο γιαούρτι.Προσθέστε και το μείγμα του σκόρδου και ανακατέψτε καλά.


Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου