Κυριακή, 4 Ιουλίου 2010

Τούρτα μους σοκολάτας

Υλικά:

380 γραμμάρια κουβερτούρα
850 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι γλυκού στιγμιαίο καφέ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλιά της σούπας μέλι
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
1 πακέτο μίνι γεμιστά μπισκότα oreo


Εκτέλεση:

Διαλύουμε τον καφέ σε 2 κουταλιές της σούπας βραστό νερό.Σε κατσαρόλα τοποθετούμε την κουβερτούρα σε κομματάκια,το μέλι και το 1/3 απο την κρέμα γάλακτος.Σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.Τότε προσθέτουμε τον καφέ και το κονιάκ.Ανακατεύουμε και αποσύρουμε απο τη φωτιά.Αφήνουμε το μείγμα σοκολάτας να κρυώσει ελαφρά για λίγα λεπτά.Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος στο μίξερ με την κανέλα σε παχύρευστη μορφή (να σχηματίζονται κορυφές) και με ενα κουτάλι λίγη λίγη την ενώνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα.Σε μια φόρμα δαχτυλίδη 23 εκ. στρώνουμε μεμβράνη να καλύπτει και τα τοιχώματα.Σπάμε τα μισά μπισκότα και τα βάζουμε κάθετα στη βάση της φόρμας.Περιχύνουμε με τη μούς.Παγώνουμε την τούρτα μας για 3 ώρες στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.Αφαιρούμε το δαχτυλίδη της φόρμας,αναποδογυρίζουμε την τούρτα και αφερούμε τη μεμβράνη.Κόβουμε τα υπόλοιπα μπισκότα και τα ρίχνουμε απο πάνω.


Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου