Τρίτη, 6 Ιουλίου 2010

Κανελόνια γεμιστά

Μερίδες: 4-6


Υλικά:


3/4 του κιλού κανελόνια (που δε θέλουν βράσιμο)
1 κιλό κιμά (λάπα είναι ο πιο νόστιμος)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μικρό ποτήρι κρασί
250 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη ή οτι αλλο τυρί έχετε
2 αυγά
1 συσκευασία ντοματάκια στον τρίφτη
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
λίγη τριμμένη φρυγανιά
1 κύβο μοσχαριού

λίγη μπεσαμέλ
υλικά για τη μπεσαμέλ

3 κουταλιές της σούπας κοφτές βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας κοφτές αλεύρι
220 γραμμάρια γάλα
1 αυγό
λίγο μοσχοκάρυδο,αλάτι,πιπέρι


Εκτέλεση:


Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τον κιμά να τσιγαριστεί καλά,ρίχνουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί,ανακατεύουμε μέχρι να πιεί τα υγράτου και σβήνουμε με το κρασί.Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τα ντοματάκια,τον κύβο,πιπέρι και νερό και σιγοβράζουμε.Μόλις βράσει κατεβάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας τυρί και ανακατεύουμε καλά.Εν το μεταξεί έχουμε βράσει τα αυγά σφηχτά και τα κόβουμε κομματάκια και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στον κιμά και ανακατεύουμε.Γεμίζουμε τα κανελόνια με ενα κουταλάκι ενα ενα και τα στρώνουμε σε πυρέξ.Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ.

Εκτέλεση για τη μπεσαμέλ:

Σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το βούτυρο να λιώσει,ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα να ψηθεί,ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.Κατευάζουμε απο τη φωτιά αλατίζουμε,ρίχνουμε πιπέρι,μοσχοκάρυδο και το αυγό και ανακατεύουμε πολύ καλά και γρήγορα μην μας ψηθεί το αυγό.

Περιχύνουμε απο πάνω τα κανελόνια,ρίχνουμε λίγο νερό στο πυρέξ,πολύ λίγο,πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και τη φρυγανιά,σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο μέχρι να μαλακώσουν τα κανελόνια,ξεσκεπάζουμε να πάρει χρώμα και έτοιμο.


Καλή επιτυχία!

1 σχόλιο:

  1. Συγνώμη ξέχασα να γράψω οτι αλατίζουμε τον κιμά μόλις βράσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή