Τρίτη, 13 Ιουλίου 2010

Παστιτσάδα

Φαγητό απο το νησί μου την Κέρκυρα!



Υλικά:


1 κιλό μοσχάρι
3 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 συσκευασία ντοματάκια στον τρίφτη
3 γαρύφαλλα
λίγο μπαχάρι σε σκόνη
λίγη ζάχαρη
1 ποτηράκι κρασί
λίγη κανέλα
λίγο μοσχοκάρυδο
1 δαφνόφυλλο
3 κουταλιές της σούπας ξίδι
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
μισό κιλό μακαρόνια χοντρά
αλάτι,πιπέρι




Εκτέλεση:



Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι,βάζουμε το κρέας να πάρει χρώμα απο όλες τις μεριές,προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να τσιγαριστούν,σβήνουμε με το ξίδι και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσει.Ρίχνουμε τα ολα τα μπαχαρικά,τη ζάχαρη και σβήνουμε με το κρασί,αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.Προσθέτουμε τα ντοματάκια,πιπέρι και νερό να σκεπάσει το κρέας και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Αλατίζουμε προς το τέλος.
Βράζουμε τα μακαρόνια και τα σερβίρουμε με σάλτσα,το κρέας ξεχωριστά.Πασπαλίζουμε με κεφαλογραβιέρα.



Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου