Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Γεμιστά

Υλικά:



4-5 ντομάτες μεγάλες ώριμες
3-4 πιπεριές πορτοκαλί
1 πιπεριά πορτοκαλί ψιλοκομμένη
3-4 μελιτζάνες
1 κολοκύθι τριμμένο
1 συσκευασία ντοματάκια στον τρίφτη
λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι,πιπέρι,λίγο ζάχαρη
6 κουταλίες της σούπας ελαιόλαδο
12 κουταλίες της σούπας ρύζι για γεμιστά





Εκτέλεση:



Καθαρίζουμε την ψίχα απο τις ντομάτες,απο τις πιπεριές,απο τις μελιτζάνες.Σε μια λεκανίτσα μεγάλη βάζουμε το ρύζι αφού το έχουμε πλύνει καλά,ψιλοκόβουμε την ψίχα απο την ντομάτα,την πιπεριά και τη μελιτζάνα και τα ρίχνουμε μέσα στο ρύζι.Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά,το κολοκύθι,αλάτι,πιπέρι,τα ντοματάκια,3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε κανένα μισάωρο να φουσκώσει το ρύζι.Εντωμεταξύ έχουμε γυρίσει τις ντομάτες ανάποδα να στραγγίξουν.
Σε ταψί αραδιάζουμε τις ντομάτες,τις πιπεριές και τις μελιτζάνες.Ρίχνουμε λίγο ζάχαρη στις ντομάτες.Γεμίζουμε με τη γέμιση και αν περισσέψει τη ρίχνουμε μέσα στο ταψί γύρω απο τα γεμιστά.Περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι,ρίχνουμε και νερό και τα βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς.





Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου