Τρίτη, 10 Αυγούστου 2010

Κολοκυθάκια ογκρατέν

Υλικά:




1,5 κιλό κολοκυθάκια
250 γραμμάρια τυρί τριμμένο
μπεσαμέλ (στις σάλτσες)
λίγη φρυγανιά τριμμένη
λάδι για τηγάνισμα
αλάτι,πιπέρι




Εκτέλεση:





Ξύνουμε,πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε ροδέλες.Τα αλευρώνουμε (στο αλεύρι ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι) και τα τυγανίζουμε λιγάκι.Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ,βουτυρώνουμε ενα πυρέξ,βάζουμε λίγη μπεσαμέλ στον πάτω του πυρέξ.Στρώνουμε μια στρώση κολοκυθάκια,πασπαλίζουμε με τυρί και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.Στο τέλος ρίχνουμε τη μπεσαμέλ,πασπαλίζουμε με τυρί,φρυγανιά και λιωμένο βούτυρο και το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει.




Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου