Τρίτη, 10 Αυγούστου 2010

Μπεσαμέλ για ογκρατέν,τυρόπιτες κλπ.

Υλικά:



8 κουταλιές της σούπας κοφτές βούτυρο
10-12 κουταλιές της σούπας κοφτές αλεύρι
880 γραμμάρια γάλα
1 αυγό
αλάτι,πιπέρι,μοσχοκάρυδο




Εκτέλεση:




Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο να λιώσει,προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ξανθίνει.Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει,κατεβάζουμε απο τη φωτιά,προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε πολύ καλά και γρήγορα.Προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.





Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου