Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2010

Μπάμιες λαδερές

Υλικά:



500 γραμμάρια μπάμιες κατεψυγμένες ή φρέσκες
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι
ξύδι
1 συσκευασία ντοματάκια στον τρίφτη






Εκτέλεση:




Αν βάλουμε φρέσκιες μπάμιες τις καθαρίζουμε και τις πλένουμε πολύ καλά με πολύ νερό.Σε ταψάκι βάζουμε τις μπάμιες (και φρέσκες και κατεψυγμένες)τις αλατίζουμε,τις ραντίζουμε με ξύδι και τις αφήνουμε λίγη ώρα.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι,τσιγαρίζουμε για λίγο το κρεμμύδι και το σκόρδο,ρίχνουμε τα ντοματάκια,λίγο νερό και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για κανένα δεκάλεπτο.Προσθέτουμε τις μπάμιες,αλάτι,πιπέρι και λίγο νερό μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν μόνο με το λάδι.




Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου