Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Τούρτα γήπεδο

Φτιάχνουμε και ψήνουμε το παντεσπάνι

Λιώνουμε τις σοκολάτες και μετά τις ανακατεύουμε με τη χτυπημένη σαντιγύ.






Αφού έχουμε στήσει την τούρτα τη σκεπάζουμε με την πράσινη σαντιγύ.



Φτιάχνουμε τις γραμμές με την άσπρη σαντιγύ.





Προσθέτουμε τους παίχτες.






Υλικά:

3 δόσεις παντεσπάνι σοκολατένιο για ταψί μακρόστενο περίπου 34 εκατοστά (βλ. στα παντεσπάνια)
Τα κόβουμε σε 3 κομμάτια.
Για το σιρόπι:
230 γραμμάρια φρέσκο γάλα
6 κουταλιές της σούπας κονιάκ
6 κουταλιές της σούπας μέλι
Για την κρέμα πικρής σοκολάτας:
210 γραμμάρια κουβερτούρα
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
Για την κρέμα λευκής σοκολάτας:
450 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
Για την κρέμα σοκολάτας γάλακτος:
450 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος (lacta)
150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος χτυπημένη (να είναι σα γιαούρτι)
Για το γήπεδο:


250 γραμμάρια φυτική κρέμα γάλακτος
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1,5 κουταλιά της σούπας κονιάκ
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη (ή όση θέλετε ανάλογα με τα γούστα)
2 βανίλιες
πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε το παντεσπάνι απο την προηγούμενη ημέρα και το αφήνουμε να κρυώσει καλά ώστε να μπορούμε να το κόψουμε.
Την κρέμα πικρή και την κρέμα λευκής σοκολάτας τις φτιάχνουμε τουλάχιστον 2 ώρες πριν.
Βάζουμε σε ενα κατσαρολάκι την πικρή σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια μαζί με την κρέμα γάλακτος και σε άλλο κατσαρολάκι βάζουμε την λευκή σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος και τις αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά (στο 1) να λιώσουν.Μόλις λιώσουν μεταφέρουμε την κάθε κρέμα ξεχωριστά σε μπόλ και μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου χτυπάμε τα 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος (τα αλλα 500 τα αφήνουμε για τη σοκολάτα γάλακτος).Πέρνουμε το 1/3 της χτυπημένης κρέμας και την ανακατεύουμε απαλά με την πικρή σοκολάτα και τα υπόλοιπα 2/3 τα ανακατεύουμε με την λευκή σοκολάτα και τις βάζουμε και τις 2 στο ψυγείο.
Μισή ώρα πριν τη συναρμολόγηση φτιάχνουμε και την κρέμα τησ σοκολάτας γάλακτος.Σε κατσαρολάκι βάζουμε την σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά (στο 1) για να λιώσει η σοκολάτα.Χτυπάμε τα 500 γραμμάρια της κρέμας γάλακτος να γίνει σα γιαούρτι και την ανακατεύουμε απαλά με τη σοκολάτα γάλακτος και την αφήνουμε στην άκρη.
Οταν έρθει η ώρα για τη συναρμολόγηση φτιάχνουμε το σιρόπι για το παντεσπάνι.Σε κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα με το μέλι και το κονιάκ και τα βάζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά (στο 1) ίσα ίσα να λιώσει το μέλι και να ενωθούν,να μη βράσουν.
Κρατάμε τη μισή λευκή σοκολάτα στην άκρη,τη μισή κουβερτούρα και τα 100 γραμμάρια της σοκολάτας γάλακτος.
Στο ταψί που ψήσαμε το παντεσπάνι στρώνουμε διάφανη μεβράνη να καλύπτει όλο το ταψί και να περισσεύει αρκετά.
Βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε καλά.Προσθέτουμε λίγη λευκή σοκολάτα,απο πάνω λίγη πικρή σοκολάτα.Τη βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
Βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι την υπόλοιπη λευκή σοκολάτα,απο πάνω την πικρή σοκολάτα και απο πάνω τη σοκολάτα γάλακτος.
Βάζουμε και το τελευτάιο παντεσπάνι και τη βάζουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο.
Ενώνουμε τις κρέμες που αφήσαμε στη άκρη και τις βάζουμε πάνω απο το παντεσπάνι.Καλύπτουμε με τη μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.
Την αλλη μέρα βάζουμε για μισή ώρα το σκεύος που θα φτιάξουμε τη σαντιγύ στο ψυγείο.
Βάζουμε τη φυτική κρέμα με τη γάλακτος,το κονιάκ,την άχνη και τις βανίλιες.
Μόλις είναι έτοιμη βγάζουμε λίγη άσπρη σαντιγή σε ενα μπολάκι και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Στη υπόλοιπη σαντιγύ ρίχνουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής και χτυπάμε ακόμα λίγο με το ψίξερ.
Βάζουμε και την πράσινη σαντιγύ για μισή ώρα στο ψυγείο.
Βγάζουμε την τούρτα απο το ταψί και τη βάζουμε στην πιατέλα.Ρίχνουμε απο πάνω την πράσινη σαντιγύ και την απλώνουμε καλά και προσεχτηκά
Βάζουμε σε κορνέ την άσπρη σαντιγύ και κάνουμε τις γραμμές για το γήπεδο.
Βάζουμετους παίχτες και τα τέρματα που έχουμε προμηθευτεί και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα για σερβίρισμα.
Καλή επιτυχία!
Καλήτερα την τούρτα να τη φτιάξετε μια μέρα πρίν.
Για να κόψετε το παντεσπάνι μπορείτε να δείτε στο youtude βίντεο για βοήθεια.
Το καλύτερο ειναι να διαβάσετε 2-3 φορές τις οδηγίες πριν να ξεκινήσετε (προσωπική πείρα).









2 σχόλια: