Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010

Κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος

Υλικά:


2 στήθη κοτόπουλου
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
6-7 φέτες μπέικον κομμένο σε μικρά κομματάκια
μισή πιπεριά πράσινη κομμένη λωρίδες
1 πιπεριά πορτοκαλί σε λωρίδες
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 συσκευασία κρέμα γάλακτος
αλάτι,πιπέρι
σκόρδο τριμμένο
ρίγανη




Εκτέλεση:



Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτότερα κομμάτια,αλατοπιπερόνουμε,ρίχνουμε ρίγανη και λίγο σκόρδο,το βάζουμε σε ταψί ρίχνουμε τις 3 κουταλιές της σούπας λάδι και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.
Μόλις ετοιμαστεί το κατόπουλο βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα τις 2 κουταλιές λάδι,τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι,τις πιπεριές και το μπέικον.Μόλις τσιγαριστούν προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος,το αφήνουμε να πάρει μια βράση και το αποσύρνουμε απο τη φωτιά.
Αν θέλουμε μπορούμε να τηγανίσουμε πατάτες σε ροδέλες.
Σε πιατέλα βάζουμε το κοτόπουλο,τις πατάτες και απο πάνω περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος.




Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου