Υλικά:
1 μπουκάλι βότκα ή κονιάκ
18 βερίκοκα
Για το σιρόπι:
1 φλυτζάνι νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα βερίκοκα και τα κόβουμε σε κομμάτια.Σε ενα μπουκάλι με φαρδύ άνοιγμα βάζουμε τη βότκα ή το κονιάκ και προσθέτουμε τα βερίκοκα και κλέινουμε καλά.Φυλάμε για ενα μήνα σε σκιερό και δροσερό μέρος και που και που το κουνάμε.
Μετά απο ενα μήνα φτιάχνουμε το σιρόπι,βάζουμε ολα τα υλικά στο κατσαρολάκι και βράζουμε για 5 λεπτά.Σουρώνουμε το λικέρ και το ανακατεύουμε με το σιρόπι.
Το φυλάμε σε ωραίο μπουκάλι και καλή απόλαυση!
Καλή επιτυχία!
ΝΕΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΑ
- Γλάσα (1)
- Διάφορα (2)
- Επιδόρπιο (23)
- Κέικ (3)
- Κουλούρια (1)
- Κυρίως πιάτο (53)
- Λικέρ (2)
- Μικρά μυστικά σπιτιού (4)
- Μπισκότα (2)
- Ορεκτικά (19)
- Παντεσπάνι (1)
- Σαλάτα (10)
- Σάλτσες (4)
- Τούρτες (5)
Κυριακή 10 Ιουλίου 2011
Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011
Τούρτα παγωτό 2 γεύσεων
Υλικά:
Για το παγωτό
1 συσκευασία φυτική σαντυγί
1 συσκευασία γάλα εβαπορέ
1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
2 βανίλιες
μπισκότα oreo ή οτι αλλο μας αρέσει
κακάο
λίγα φουντούκια τριμμένα
Για τη βάση:
250 γραμμάρια μπισκότα digestive τριμμένα στο μούλτι
125 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
Για τη διακόσμιση:
Σαντυγί
Σιρόπι φράουλα που ειχα απο γλυκό του κουταλιου
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο και τα στρώνουμε για πάτο στο σκεύος που θα φτιάξουμε την τούρτα μας.Το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το παγωτό.
Στο μπόλ του μίξερ χτυπάμε τη φυτική σαντυγί να αφρατέψει,προσθέτουμε τις βανίλιες και το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε να ανακατευτούν καλά.Στο τέλος ρίχνουμε το γάλα και ξαναχτυπάμε.
Το βάζουμε για 20 λεπτά στην κατάψυξη και μετά το ξαναχτυπάμε στο μίξερ.
Το χωρίζουμε σε 2 διαφρετικά μπόλ και στο μισό ρίχνουμε τα μπισκότα σπασμένα σε μικρά κομματάκια και ανακατεύουμε λιγάκι με σπάτουλα και στο υπόλοιπο προσθέτουμε κακάο και τα φουντούκια και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το ενα απο τα 2 μείγματα στη βάση και τοποθετουμε λίγο στην κατάψυξη να παγώσει για να μπορουμε να βάλουμε κια το αλλο μείγμα.
Την άλλη μέρα μπορούμε να διακοσμίσουμε με σαντυγί,σιρόπι ή οτι αλλο θέλουμε.
Καλή επιτυχία!
Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011
Το γλυκό της Μαίρης
Αυτό το γλυκό το έφαγα πρώτη φορά το πάσχα απο μια γνωστή μας την Μαίρη και καταενθουσιάστηκα!Την ευχαριστω πολύ που μου έδωσε τη συνταγή!
Υλικά:2 πακέτα φρυγανιές
1 φάκελο garni
1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής
1 φάκελο κρέμα στιγμής βανίλια (κρύα)
μισή κούπα γάλα
Για το σιρόπι:
2 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή λικέρ
Για τη διακόσμηση:
Σαντιγύ
Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλους του φακέλους,προσθέτουμε τη δοσολογία γάλατος που λεει πίσω απο κάθε φάκελο και τη μισή κούπα και χτυπάμε στο μίξερ να γίνει μια κρέμα.
Φτίαχνουμε το σιρόπι βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά,να ειναι νερουλό.
Σε ενα ταψί στρώνουμε 2 στρώσεις φρυγανιές και σιροπιάζουμε.
Ρίχνουμε απο πάνω την κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Διακοσμόυμε με σαντιγύ,τρούφα ή οτι αλλο θέλουμε.
Καλή επιτυχία!
Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011
Λικέρ φράουλα
Υλικά:
500 γραμμάρια φράουλες
230 γραμμάρια ζάχαρη
250 γραμμάρια κονιάκ
2 φλούδες λεμονιού
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φράουλες,τις βάζουμε σε βάζο μαζί με τη ζάχαρη,το κονιάκ και τις φλούδες.Το αφήνουμε 2 μέρες στο ψυγείο και κουνάμε συνέχεια να λιώσει η ζάχαρη.Το σουρώνουμε και το βάζουμε σε μπουκάλι.
Υ.Γ:Τις φράουλες τις κάνουμε γλυκό.
Καλή επιτυχία!
500 γραμμάρια φράουλες
230 γραμμάρια ζάχαρη
250 γραμμάρια κονιάκ
2 φλούδες λεμονιού
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φράουλες,τις βάζουμε σε βάζο μαζί με τη ζάχαρη,το κονιάκ και τις φλούδες.Το αφήνουμε 2 μέρες στο ψυγείο και κουνάμε συνέχεια να λιώσει η ζάχαρη.Το σουρώνουμε και το βάζουμε σε μπουκάλι.
Υ.Γ:Τις φράουλες τις κάνουμε γλυκό.
Καλή επιτυχία!
Τρίτη 31 Μαΐου 2011
Ζύμη για γλυκές κρέπες
Υλικά:
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες γάλα
λίγο αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας λικέρ
1 αυγό
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά,έχουμε βάλει να κάψει καλά αντικολλητικό τηγάνι το περνάμε με λίγο βούτηρο και ρίχνουμε με μια κουτάλα τη ζύμη και γυρνάμε το τηγάνι να πάει παντού η ζύμη.Την αφήνουμε να ψηθεί και μετα τη γυρίζουμε και απο την αλλη,προσθέτουμε σοκολάτα ή μερέντα,ξυρούς καρπούς,φρούτα,μπισκότα ή οτι αλλο θέλουμε και έτοιμη η κρεπόυλα μας!
Καλή επιτυχία!
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες γάλα
λίγο αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας λικέρ
1 αυγό
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά,έχουμε βάλει να κάψει καλά αντικολλητικό τηγάνι το περνάμε με λίγο βούτηρο και ρίχνουμε με μια κουτάλα τη ζύμη και γυρνάμε το τηγάνι να πάει παντού η ζύμη.Την αφήνουμε να ψηθεί και μετα τη γυρίζουμε και απο την αλλη,προσθέτουμε σοκολάτα ή μερέντα,ξυρούς καρπούς,φρούτα,μπισκότα ή οτι αλλο θέλουμε και έτοιμη η κρεπόυλα μας!
Καλή επιτυχία!
Δευτέρα 23 Μαΐου 2011
Χοιρινό ρολό
Υλικά:
χοιρινό ξεκοκκαλισμένο για ρολό
μισή πιπεριά φλωρίνης κομμένη κομματάκια
μισή πιπεριά πορτοκαλί κομμένη κομματάκια
μισή πιπεριά πράσινη κομμένη κομματάκια
τριμμένο τυρί
τυρί κομμένο σε κομματάκια
φέτα κομμένη σε κομματάκια
μουστάρδα
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Απλώνουμε στο ρολό μουστάρδα,ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι,ρίγανη,τυρί τριμμένο,το τυρί σε κομματάκι,πιπεριές και τυλίγουμε σφυχτά και δένουμε με σπάγγο.Το βάζουμε σε ταψί,ρίχνουμε το λάδι και λίγο νερό και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς.
Ενναλακτικά αν έχουμε ρομποτάκι βάζουμε το ρολό στη σχάρα,ρίχνουμε το λάδι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς.
Καλή επιτυχία!
χοιρινό ξεκοκκαλισμένο για ρολό
μισή πιπεριά φλωρίνης κομμένη κομματάκια
μισή πιπεριά πορτοκαλί κομμένη κομματάκια
μισή πιπεριά πράσινη κομμένη κομματάκια
τριμμένο τυρί
τυρί κομμένο σε κομματάκια
φέτα κομμένη σε κομματάκια
μουστάρδα
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Απλώνουμε στο ρολό μουστάρδα,ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι,ρίγανη,τυρί τριμμένο,το τυρί σε κομματάκι,πιπεριές και τυλίγουμε σφυχτά και δένουμε με σπάγγο.Το βάζουμε σε ταψί,ρίχνουμε το λάδι και λίγο νερό και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς.
Ενναλακτικά αν έχουμε ρομποτάκι βάζουμε το ρολό στη σχάρα,ρίχνουμε το λάδι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς.
Καλή επιτυχία!
Πέμπτη 19 Μαΐου 2011
Πορτοκαλόπιτα
Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο
4 αυγά
1 μπέικιν πάουτερ
1 βανίλια
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
1 γιαούρτι
1 ποτήρι ζάχαρη
Για το σιρόπι:
3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
χυμό απο 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το λάδι,τη ζάχαρη,τα αυγά,το γιαούρτι και το ξύσμα και το μπέικιν πάουτερ και χτυπάμε στο μίξερ.Έχουμε ανοίξει το φύλλο να στεγνώση,τοκάνουμε κομματάκια και το ρίχνουμε λίγο λίγο στη ζύμη για να ενωθεί καλά με μια ξύλινη κουτάλα.Βουτυρώνουμε ενα ταψί 35 εκατοστά.Ρίχνουμε τη ζύμη και την ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Το σιρόπι:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρολίτσα και βράζουμε για 15-20 λεπτά.
Σιροπιάζουμε με την πορτοκαλόπιτα κρύα και στο σιρόπι ζεστό.
Καλή επιτυχία!
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο
4 αυγά
1 μπέικιν πάουτερ
1 βανίλια
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
1 γιαούρτι
1 ποτήρι ζάχαρη
Για το σιρόπι:
3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
χυμό απο 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το λάδι,τη ζάχαρη,τα αυγά,το γιαούρτι και το ξύσμα και το μπέικιν πάουτερ και χτυπάμε στο μίξερ.Έχουμε ανοίξει το φύλλο να στεγνώση,τοκάνουμε κομματάκια και το ρίχνουμε λίγο λίγο στη ζύμη για να ενωθεί καλά με μια ξύλινη κουτάλα.Βουτυρώνουμε ενα ταψί 35 εκατοστά.Ρίχνουμε τη ζύμη και την ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Το σιρόπι:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρολίτσα και βράζουμε για 15-20 λεπτά.
Σιροπιάζουμε με την πορτοκαλόπιτα κρύα και στο σιρόπι ζεστό.
Καλή επιτυχία!
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)